
سامانه مالی
در دنیای کسب و کار امروزی ، سازمانها و شرکتها نیازمند آن هستند که به بهسازی روش ها و اصلاح شیوه های کاری اقدام نمایند، تا با صرف زمان کمتر، ستاده های مناسبتر و مفیدتر عاید گردد. امروزه سازمانی پویا و پایاست که هدف های خود را با شرایط و نیازهای محیطی تطبیق دهد و انعطاف لازم را برای تغییر در ساختار درونی خویش به نحوی که با تغییرات محیطی سازگار باشد، نشان دهد و مسئولیت های اجتماعی خود را با کیفیتی برتر انجام دهد در نتیجه سامانه مالی بعنوان هسته اصلی فعالیتهای کسب و کار ایفای نقش مینماید. این سامانه در برگیرنده پنج سامانه اصلی که در شکل زیر نشان داده شده است:![]()
سامانه پروژه ها
مدیریت پروژه بهکارگیری دانش، مهارتها، ابزارها و تکنیکها برای فعالیتهای پروژه به منظور تحقق الزامات پروژه است. مدیریت پروژه با استفاده از فرایندهایی همچون فرایندهای آغازین، برنامهریزی، اجرایی، پایشی و اختتامی انجام میپذیرد به کلامی دیگر محدوده كلي وظائف اين سيستم از مراحل اوليه برنامه پيش بيني شده براي يك پروژه آغاز و تا مراحل نهايي خاتمه و تحويل قطعي را شامل ميگردد. لذا حوزه هايي كه در محدوده وظائف اين سيستم قرار ميگيرند به شرح زير ميباشند:
- کنترل پروژه
- مدیریت هزینه های پروژه
- مدیریت منابع و مصارف پروژه
برنامه ریزی و کنترل پروژه
- بودجه بندی پروژه ها و زمانبندی منابع مورد استفاده
- برنامهریزی و کنترل پروژه به روش PERT
- برنامهریزی و کنترل پروژه به روش مسیر بحرانی CPM
- تهیه ساختار شکست کار پروژه WBS
- خدمات هزینه یابی پروژه و تهیه صورت وضعیت
- مشارکت در تحلیل پروژه و تهیه طرحهای بهبود
- تهیه گزارش کارگاهی و مدیریتی
- تهیه گزارش از روند و پیشرفت پروژه ها
سامانه تولید
هر شرکت کوچک و بزرگ تولیدی نیازمند برنامه ریزی تولید ، مهندسی محصول ، برنامه ریزی مواد ، کنترل و کیفیت تولید است. امکان سنجی برای تامین مقدار تقاضای بازار و سفارشات مشتریان که با یک برنامه ریزی کلان تولید تعریف میشود ، نیازمند برنامه ریزی روی ماشین آلات تولیدی است. همچنین برای رسیدن به یک برنامه تامین مواد نیاز به یک (MSP(Master Production Scheduling تولید خواهیم داشت. لذا با استفاده از برنامه ریزی تولید که با محاسبه بر روی زمان عملیات هایی که در ماشین تعریف شده و روتینگ کالا و تقویم ایستگاه های کاری و ارتباط با برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات انجام میشود ، تخمینی از میزان تحقق اهداف مورد نظر داشت. به طور خلاصه MRPII یک ماژول توسعه یافته از MRP میباشد که در آن سیستمها از حوزه مواد به فرآیند تولید و تولید گسترش یافته و برنامه ریزی از حوزه مواد به کنترل منابع موثر در فرآیند تولید از قبیل مواد اولیه ، قطعات نیمه ساخته ، ماشین آلات و تجهیزات تولیدی و کمک تولیدی ، منابع انسانی با بازتاب مالی و هزینههای حقوق و دستمزد گرایش پیدا کرده است .
سامانه سرمایه گذاری
هر کسب و کار ، سازمان و یا شرکت کوچک و بزرگ نیاز به سرمایه گذاری مناسب با توجه به نرخ بازگشت سرمایه دارد. ماموریت اصلی این ماژول حداكثر سازي ارزش شركت ویا سازمان با انجام برنامه ريزي، تصميم گيري سرمايه گذاري وتامين مالي زنجیره اصلی کسب و کار بااستفاده از دانش و روشهاي روزآمد،مبتني بر شفافيت، انعطاف پذيري وانسجام، با رويكرد تجاري وحضور فعال در عرصه داخلي و بينالمللي استاهداف کلان سرمایه گذاری
- حداکثر سازی سود سرمایه با توجه به ریسک سرمایه گذاری ها
- بهینه سازی روابط تجاری
- حداکثر سازی بازدهی عملیاتی
- جذب و ارتقای دانش مدیریت سبد دارایی
- بهینه سازی هزینه های تامین مالی
- دستیابی به بهترین بازدهی در صنعت
سامانه کنترل کیفیت
کنترل کیفیت مجموعه عملیاتی که روی یک محصول یا کالا انجام میشود تا مشخص شود آیا آن محصول با مشخصات فنی مورد نظر مطابقت دارد یا خیر ؟ فرآیند کنترل کیفیت در بر گیرنده روال های کاری هر سازمان یا شرکت از پایش و ارزیابی مواد و قطعات اولیه ،پروسه ساخت و تولید و بررسی مولفه های خاص محصولات نهایی در ارتقای سطح کیفی محصولات و دستاوردهای سازمانی است. بدین منظور ضروری است استانداردهای مورد نیاز در این زمینه به دقت مد نظر قرار گرفته و بر اساس فرآیندها و روالهای آین استانداردها عمل نمود. استاندارد ISO TS 29001 بدین منظور ایجاد شده است.استاندارد ISO TS 29001
این استاندارد که توسط کمیته فنی 67 سازمان بین المللی استاندارد (ISO/TC 67) با عنوانPetroleum , Petrochemical and Natural Gas – QMS) ( انتشار یافت ، علاوه برکلیه الزامات استاندارد ISO9001:2000 الزامات خاص صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی را دارا میباشد. ازاهداف اصلی پیاده سازی این استاندارد میتوان به ارائه آموزشهای تخصصی لازم جهت کارکنان و پیمانکاران وکاهش ریسک و هزینه های عملیاتی اشاره نمود.